Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Sunday, January 20, 2013

Tips : Susah mencari Photo Imution & sentitiser???

Ok hari ini saya bagi lagi satu tip apabila susah untuk mencari photo imultion, anda boleh menggunakan Stickers , tampal kan image pada Stickers  an potong ikut kehendak anda, dan selepas itu tampal pada blok anda, kemaskan dengan soletip bahagian tepi..traaaaaa... dh siap.. ok disini saya bagi kelebihan & kekurangan Photo Imultion & Stickers 



PHOTO IMULTION

Kelebihan
  • Cepat.
  • Dapat design Image yang sukar (lebih Praktikal).
  • Jimat Masa & tenaga.
  • Blok boleh simpan lama.

Kekurangan
  • Mahal.
  • Sensetif pada cahaya (ada tempoh masa seteleh di bancuh).
  • Kena cuci jika hendak recycle.
  • Hanya di jual di kedai silkscreen

VS



STICKERS

Kelebihan
  • Murah
  • Senang dibeli.
  • Perlukan pisau kecil dan Stickers sahaja.
  • Boleh di beli dimana sahaja.

Kekurangan
  • Agak rumit untuk design (sesuai untuk artwork yang besaiz besar)
  • tidak tahan lama (akan tertangal jika terkena air selalu)
  • Perlukan seni memotong
  • Lambat
  • Tidak dapat buat pada image yang kecil



Rumusan
Jadi secara rumusanya anda pilih nak guna teknik yang mana, mengikut keperluan & budget anda. Selamat mencuba :-)


No comments:

Post a Comment

Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"