Tuesday, January 22, 2013

Pewarna untuk fabrik

Contoh pewarna debu yang pengilang batik guna.

Macam-macam pewarna batik, batik natural warna alami dan batik sintetis dengan zat warna tekstil

Ada customer bertanyakan pasal pewarna fabrik, kain @ benang, untuk jumlah yang banyak  pewarna(pigment color) tidak sesuai, ini kerana akan turun jika tidak dicampur terlebih dahulu dengan rubber dye. Ini kerana sifat ruber dye adalah memegang warna tersebut. Kaedeh yang terbaik saya cadangkan anda membeli pewarna yang di gunakan oleh pengilang batik, warnaya terang dan susah turun, di samping kosnya jauh lebih murah dalam RM8 per kg (dalam bentuk debu). tapi saya tak jual lah sbb di luar bidang hehe.. apa pun harpan saya info ini dapat membantu anda yer.. selamat maju jaya semua..

3 comments:

  1. nak tanya..kat mana nak beli pewarna batik ni..

    ReplyDelete
  2. Boleh ty pembekal batik..selalunya mereka ada jual..

    ReplyDelete
  3. Pewarna ni boleh guna untuk baju jeans x?

    ReplyDelete

Berminat membeli barangan cetak baju #CETAKBAJUSENDIRI #BUATDUIT Seperti ini? Daftar & login di portal rasmi kami ...