Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Tuesday, January 22, 2013

Pewarna untuk fabrik

Contoh pewarna debu yang pengilang batik guna.

Macam-macam pewarna batik, batik natural warna alami dan batik sintetis dengan zat warna tekstil

Ada customer bertanyakan pasal pewarna fabrik, kain @ benang, untuk jumlah yang banyak  pewarna(pigment color) tidak sesuai, ini kerana akan turun jika tidak dicampur terlebih dahulu dengan rubber dye. Ini kerana sifat ruber dye adalah memegang warna tersebut. Kaedeh yang terbaik saya cadangkan anda membeli pewarna yang di gunakan oleh pengilang batik, warnaya terang dan susah turun, di samping kosnya jauh lebih murah dalam RM8 per kg (dalam bentuk debu). tapi saya tak jual lah sbb di luar bidang hehe.. apa pun harpan saya info ini dapat membantu anda yer.. selamat maju jaya semua..

3 comments:

  1. nak tanya..kat mana nak beli pewarna batik ni..

    ReplyDelete
  2. Boleh ty pembekal batik..selalunya mereka ada jual..

    ReplyDelete
  3. Pewarna ni boleh guna untuk baju jeans x?

    ReplyDelete

Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"