Friday, January 4, 2013

Kenapa "Perniagaan Tshirt"?


 

Perniagaan menjual t-shirt mempunyai keunikan yang tersendiri. Ketika orang sibuk dengan pelbagai program MLM, perniagaan internet, internet marketing, blogging, Adsense dan sebagainya, mereka tak menyedari bahawa 'Perniagaan T-Shirt' mempunyai kelebihan yang tersendiri, malah lebih baik dari lain-lain jenis buat duit jika diteliti.
Antaranya :

MODUL  : Teknik Cetakan 'Silkscreen Printing"
  • Tak perlu menyimpan stok produk (baju) di rumah.
  • Boleh dilakukan secara part-time.
  • Anda tentukan sendiri untung margin, samada untung besar atau untung kecil atau untung sederhana. Untung margin adalah untung bersih selepas ditolak harga kos.
  • Tak memerlukan pengalaman. Walaupun anda tiada pengalaman, anda tetap boleh bermula sekarang.
  • Permintaan terhadap T-Shirt sentiasa berterusan, dan ianya tidak bermusim. Peluang mendapat tempahan sentiasa ada.Bolehkah teknik 'silkscreen' ini mendatangkan keuntungan?

Ya! sudah tentu boleh!!! 
semua orang terutamanya golongan remaja memakai t-shirt. lebih-lebih lagi jika t-shirt itu tercetak corak yang mereka cipta sendiri kerana ia tidak di jual dimana-mana kedai diseluruh dunia. hanya pada anda sahaja mereka akan mendapatkannya dan sudah tentunya mereka tidak akan berfikir 2 kali untuk menempahnya pada anda walaupun anda meletakkan harga yang berganda mahalnya. jangan terperanjat jika t-shirt yang anda hasilkan mampu mencecah harga rm 100.00 sehelai. pelanggan anda nanti bukan sahaja dari orang perseorangan, tetapi dari golongan yang ramai seperti murid sekolah yang ingin menempah t-shirt kelas mereka, persatuan-persatuan dan kilang-kilang yang datang menempah t-shirt pada anda sehingga anda tidak mampu membuatnya tanpa pekerja dan akan memerlukan sebuah kedai untuk anda membuat urusan. sungguh menyeronokkan bila duit datang mencurah-curah kedalam poket anda. cuba anda bayangkan jika sekumpulan pelajar universiti yang datang menempah 100 helai baju untuk hari keluarga kampus mereka. dibaju tersebut mereka mahu cetak nama & logo persatuan serta nama ahli-ahli mereka.
andai kata harga yang anda letak lebih kurang rm17.00, (harga bergantung pada warna cetakan) ini bermakna keuntungan anda ialah
100 helai x rm 17.00 = rm1'700.00 (keuntungan anda ialah rm: 1'700.00 ).
satu tempahan anda boleh siapkan dalam masa 5-7 hari. jika dalam sebulan anda mendapat 5 tempahan seperti tadi! bayangkan keuntungan yang akan anda terima nanti. lumayankan?


No comments:

Post a Comment

SITI SAKINAH QHALISYA , Manjung PERAK (SET B CETAK BAJU SENDIRI SILK SCREEN)

Berminat membeli barangan cetak baju??? #CETAKBAJUSENDIRI #BUATDUIT Seperti ini? DAFTAR & LOGIN di portal rasmi kam...