Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Tuesday, January 8, 2013

Heat Press Vs. Silk Screen

0Silk screening is one way to print graphics on shirts.



  1. Heat Press

    • Heat press refers to printing graphics on shirts using transfer paper and a heat press machine. A shirt is placed in the machine, and transfer paper is placed face-down over the shirt. The heating unit is brought down over them for a prescribed time to print the image on the shirt.

    Transfer Paper

    • Transfer paper is available for ink jet and laser printers. The design must be flipped horizontally and printed to the transfer paper prior to use. It is also possible to silk screen onto transfer paper.

    Silk Screen

    • Silk screen is a versatile printing technique suitable for printing on shirts, paper, wood, plastic and glass. The design is transferred to a frame with screen mesh stretched taut across it. Ink is pressed through the screen with a squeegee.

    Screen making

    • Silk screens are coated with a light sensitive photo emulsion. Graphics are printed on clear vellum and placed over the screen, then exposed to a strong light for a prescribed time. The image is developed with warm water under pressure.

    Which to Choose

    • With heat transfer, the unit cost is low for short-run, full-color printing, but quality and durability varies. Screen printing is cost-effective for runs of 25 or more with one- and two-color printing, and for runs of 100 or more with full-color printing.

    Graphics

    • Heat-press technology is capable of printing any digital image created in programs such as Adobe Photoshop. Silk screen works best with dynamic, iconic images specifically prepared for the medium. Full-color silk screen is best performed by experienced screen printers.

      Rujukan: http://www.ehow.com/facts_5869723_heat-press-vs_-silk-screen.html



Differences in Silkscreen & Heat Press thumbnail






No comments:

Post a Comment

Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"