Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Tuesday, October 2, 2012

What is SILKSCREEN?



The stenciling method was used in Japan and China around 900 and used for transferring images to fabric. At the 18th century the silk as a stencil carrier was developed in France and England where screenprinting was, and still is, a major means of printing fabrics.
During the 20th century the applications of the silkscreen technique has been largely commercial.
In order to indifferentiate creative silkscreen work from the more mundane purposes of that time the term serigraphy was derived. (Seri, latin for silk, and the Greek graphos, for write).
Because of the heavily commercial character the creative possibilities was rejected among artists for a long time. But later on, a considerable number of artists accepted the process for their own work and began to explore its particular characteristics.
Screen printing proved ideal for the aesthetic movements of the sixties; "Pop" art imagery and recognizable symbols of modern culture into new artistic statements; politics, "free" advertising and non commersial decoration.

Silkscreen is a non-expensive and easy way to set up workshops and a technique more accessible than any other print medium.
Silkscreen

No comments:

Post a Comment

Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"