Wednesday, October 31, 2012

Kaedah pasang kain MESH


Boleh ikut contoh ini.. jika nk jimat biar kain tu sentuh permukaan bawah jer dan stapler.. tak payah la balut macam tu, lagi jimat.. apa pn selamat mencuba!!

Thursday, October 18, 2012

Premium set for silkscreen meterial..


ini premium set for silkscreen  meterial.. boleh oeder sekarang..barang-barang ada dlm stock.. harga termasuk postagee malaysia, sabah dan darawak tambah RM10.

Wednesday, October 17, 2012

Kerja hari ini

awal pagi buat postage untuk pelnaggan sori xde gambar, kamera rosak huhu

Tuesday, October 16, 2012

Postage petang ni..

Maybe esk @ lusa barang akan sampai.. TQ en alias ini kali kali ke 2 encik order TQ.. kami cuba bg perhidmatan terbaik buat tuan..

Monday, October 15, 2012

Wednesday, October 10, 2012

Nak kongsi satu rahsia...jangan cakap kat orang tau hehe

saya kongsikan rahsia bagaimana anda boleh buat duit dengan bisnes tshirt TANPA perlukan semua perkara yang saya nyatakan di atas. Malah anda sebenarnya boleh memulakan bisnes tshirt TANPA modal yang besar!

Apa Sebenarnya Bisnes T-Shirt?


Gambar Sekadar Hiasan

Bisnes T-shirt bermaksud perkhidmatan mencetak t-shirt yang anda berikan pada orang ramai. Terdapat pelbagai jenis cetakan. Yang biasa kita lihat ialahSILKSCREEN.

Potensi bisnes ini sangat luarbiasa. Permintaan terhadap servis ini sentiasa meningkat setiap tahun. Pelanggan yang datang pula adalah daripada pelbagai latar belakang. Jika anda mahu mulakan bisnes tshirt, antara yang bakal pelanggan anda adalah… 

  • Badan Kerajaan
  • Badan Swasta
  • Sekolah & Institusi Pengajian Tinggi
  • Kelab dan Persatuan
  • Lain-lain
Keuntungan Sehingga 100%

Jangan terkejut, di dalam bisnes tshirt, anda boleh memperolehi keuntungan sehingga 100%. Minima mungkin sekitar 30%. Bagi saya sudah cukup tinggi sebab kita hanya mulakan bisnes tshirt tanpa modal beribu ringgit!

Mari kita lihat secara kasar kiraan untung bisnes tshirt!


 

Lebih tinggi kuantiti tempahan, lebih murah harga yang pembekal boleh beri, lebih tinggi untung yang kita boleh dapat!
Jika anda untung sehelai RM13 – RM25. Bayangkan jika anda mendapat tempahan 1000 helai setiap bulan. Bersamaan RM13,000 hingga RM25,000 sebulan!


menarik bukan?? jom belajar cetak baju sekarang.. mulakan langkah pertama anda dengan membeli set cetak baju kami..

Postage hari ini..


Terbang jauh nun sabah.. hope sabar menunggu jessy yer nnt dah boleh start buat silkscreen enjoy,
jika ada sebarang persoalan tentang silkscreen nanti boleh contast saya atau boleh chat online mana-mana yang di rasakan senang ::-)

Tuesday, October 9, 2012

Contoh Meja Expose







Contoh meja expose dari sumber internet..anda boleh buat sendiri @ tempah dengan kami..lampu boleh pakai sportlight atau mentol putih biasa..lagi terang lagi bagus..

Cadangan size meja expose seperti berikut :- 
a.) Size A4
b.) Size A3


Monday, October 8, 2012

GangNam Style order Done 30 unit

Ni harga kat LELONG.COM HUHUH AMACAM??

Gangnam Style T-shirt GNS05
Click To Enlarge


Tell Friends 




  
Sale Price / Unit:RM 50.00 (Firm)  
Add to Cart
Add to Watchlist
Option :   
Shipping Fee
We allow Combine Shipping
:
Peninsular:RM7
Sabah,Labuan:RM10
Sarawak:RM10
International:RM
  
Ship To:International  
Shipping Method:POS Laju, Self Collect
Payment Method:Maybank2U, ATM Bank In, TT / Wire, Cash on Collection (COC), SafeTrade

Time Left:316 days (22 Aug 2013 8:44:00 PM)

Blok for sale 199.00 (Free postage + Ruber Dye 0.5 kg) jual sbb ada 3 unit lg hehe (boleh cetak lagi banyak untuk jual@ pakai sendiri)
Ini contoh baju yang dah siap, memang satu blok yang cantik



Yang ni tengah keringkan, kena pakai hanger sbb dryer panas tak boleh operate lg..yang ni yang ke 25 helai

Tag sebelah belakang cunn..sebagai trade mark (Harga baju design ini di interret RM50+postage itu pnn tangan pendek) harga saya?? jauh lebih murah..

Gangnam Style white T-shirt (Silkscreen)

1-5 RM30
6-10 RM28
11-49 RM 25
50 > RM15

Nota:
Postage ditanggung oleh pembeli.Bawah 1kg RM9

Berminat?
Sila MSG ke 019-6920506
Harga leh nego jika tempahan banyak. TQ
Order open now..

Thursday, October 4, 2012

Gangnam Style white T-shirt (Silkscreen)


Gangnam Style white T-shirt (Silkscreen)

1-5 RM30
6-10 RM28
11-49 RM 25
50 > RM15

Nota:
Postage ditanggung oleh pembeli.Bawah 1kg RM9

Berminat?
Sila MSG ke 019-6920506
Harga leh nego jika tempahan banyak. TQ
Order open now..

Tuesday, October 2, 2012

What is SILKSCREEN?



The stenciling method was used in Japan and China around 900 and used for transferring images to fabric. At the 18th century the silk as a stencil carrier was developed in France and England where screenprinting was, and still is, a major means of printing fabrics.
During the 20th century the applications of the silkscreen technique has been largely commercial.
In order to indifferentiate creative silkscreen work from the more mundane purposes of that time the term serigraphy was derived. (Seri, latin for silk, and the Greek graphos, for write).
Because of the heavily commercial character the creative possibilities was rejected among artists for a long time. But later on, a considerable number of artists accepted the process for their own work and began to explore its particular characteristics.
Screen printing proved ideal for the aesthetic movements of the sixties; "Pop" art imagery and recognizable symbols of modern culture into new artistic statements; politics, "free" advertising and non commersial decoration.

Silkscreen is a non-expensive and easy way to set up workshops and a technique more accessible than any other print medium.
Silkscreen

Tempahan logo sekolah siap..













tempahan dari En Abu Kasim akan kami hantar hari ini TQ.


Nota:

1.Untuk sapuan ke image yang kecil sila sapu dengan teliti, jika dye cair image akan pecah.biarkan dye 10 minit secara terbuka selepas itu baru  buat sapuan.(ntuk jadikan dye lebih pekat)

2. Jika ingin membuat sapuan kali kedua sila keringkan dengan hairdryer terlebih dahulu, setelah keing boleh mula sapuan seterusnya..

3. Cuci  blok jika tidak guna lebih dari 10 minit.






Monday, October 1, 2012

NAK JADI AGEN SET ASAS SILK SCREEN??


 BOLEH KAH KAMI JADI AGEN SET ASAS SILK SCREEN TUAN??

JAWAPAN: 
Ya, boleh anda boleh beli harga egen  set asas silkscreen hanya RM85 Free postage semenanjung sahaja. minimum order 10  SET. (Yuran RM15 SAHAJA Seumur Hidup) anda boleh menjual set tersebut di kawasan anda. harga jualan RM120- RM150.

HARGA BIASA JIKA (RM120) 
RM120 X 10UNIT  = RM1200

HARGA AGEN
RM85 X 10UNIT  = RM850

KEUNTUNGAN SELEPAS DISKAUN
RM1200 - RM850 = RM350




KEUNTUNGAN JIKA JUALAN  (RM120) 
RM1200 - RM850 = RM350

KEUNTUNGAN JIKA JUALAN (RM150) 
RM1500 - RM850 = RM550



CONTOH BARANGAN 
- Photo Imultion + sentitiser
- Sutera saring 1 meter
- Rubber dye 0.5 kg
- Sekuji 4"
- PERCUMA CD MANUAL
- Hardener 
-Barangan sama dengan gambar dibawah.

Set asas cetak baju  - Image




Sebarang pertayaaan boleh hubungi kami, 
Any question please contact us,

E-mail: shanusi_alsharee@yahoo.com
HpNo SMS: 019-6920509










ON progress siapkan Logo sekolah


ON progress siapkan  blok logo sekolah 
tempahan dari En Abu Kasim. image yang amat cantik, kami akan update bila sudah siap nnt. TQ.



SET ASAS CETAK BAJU A (TEOH CHIN , SELANGOR)

Berminat membeli barangan cetak baju #CETAKBAJUSENDIRI #BUATDUIT Seperti ini? Daftar & login di portal rasmi kami ...