Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Friday, July 27, 2012

Tip membuat blok kaju yang effective

Pertama,
Setiap gambar haruslah betul-betul hitam dan tidak tembus cahaya bagi memudahkan pembuatan blok.

 Kedua,
Gunalah setiap ruang yang ada dalam frame anda bagi menjimatkan penggunaan frame, kain sutera saring, photo imulsi dan sentitiser..rujuk contoh gambar dibawah..


so banyak ruang yang anda ada bagi mebuat cetakan. hmm menarikan dengan logo yang digunakan tengok berapa banyak cetakan yang boleh di buat dan di customize??


Note
Maksudnya satu kerja je semasa design tapi kita boleh customize untuk banyak benda, kesilapan setiap designer mereka desing kecil sahaja tapi terdapat banyak ruang yang kosong.

Jika ada rakan-rakan yang ingin berkongsi idea tentang silkscreen di sini kami alu-alukan. tiada guna ilmu itu  jika tidak di kongsi:-)

ini design yang saya buat hari ini nak full version?? kena belanja nasi ayam hehe:D

No comments:

Post a Comment

Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"