Tuesday, July 31, 2012

waiting for item..

Small penguin spinsSmall penguin spinshuhu waiting for  my new item received..was order directly from KL.hope can use soon:D
Small penguin spinsSmall penguin spins

Monday, July 30, 2012

Tips untuk testing blok!

Tip hari ini untuk testing blok korang supaya betul-betul jadi  sebelum anda terus cop di fabrik.
Pertama sekali cuba guna blok anda kepada meterial yang licin, contohnya apron yang licin, ini kerana jika anda tersilap. anda masih boleh membersihakanya, dan mencuba lagi teknik sapuan anda.sebaliknya jika sapuan anda terus di buat ke baju dan jika tersilap anda tidak boleh membersihkanya lagi huhu..
Selamat mencuba..sangat praktikal dan mudah..

Friday, July 27, 2012

Tip membuat blok kaju yang effective

Pertama,
Setiap gambar haruslah betul-betul hitam dan tidak tembus cahaya bagi memudahkan pembuatan blok.

 Kedua,
Gunalah setiap ruang yang ada dalam frame anda bagi menjimatkan penggunaan frame, kain sutera saring, photo imulsi dan sentitiser..rujuk contoh gambar dibawah..


so banyak ruang yang anda ada bagi mebuat cetakan. hmm menarikan dengan logo yang digunakan tengok berapa banyak cetakan yang boleh di buat dan di customize??


Note
Maksudnya satu kerja je semasa design tapi kita boleh customize untuk banyak benda, kesilapan setiap designer mereka desing kecil sahaja tapi terdapat banyak ruang yang kosong.

Jika ada rakan-rakan yang ingin berkongsi idea tentang silkscreen di sini kami alu-alukan. tiada guna ilmu itu  jika tidak di kongsi:-)

ini design yang saya buat hari ini nak full version?? kena belanja nasi ayam hehe:D

Tip susah cari baju kosong yang pelbagai warna.

 + Color = 

Boleh beli  baju yang berwarna putih(harga pn lagi murah), cara-caranya pewarna fabrik remdamkan mengikut warna kegemaran anda..sememanya sangat mudah dan jimat..boleh di customize semua jenis warna..

kerana pada asasnya semua baju yang datang dari kilang sememanya berwarna putih..dan telah direndam mengikut warna permintaan pelanggan.

Ini berdasarkan pengalaman & survey saya di salah sebuat pembuat baju di pantai timur.

Tip yang amat berguna kepada ada semua..

Wednesday, July 25, 2012

Ni order baru..

Alahmdulilah 23 helai baju yang perlu di customize fuh pent.. terpaksa pakai 3 blok frame, satu size A3 dan 2 size  A4, walaubagaimana pun projek hampir siap..so lepas ni kira duit lak hehe.selamat mencuba semua..

saya dah..korang bila lg??

Thursday, July 19, 2012

Contact US






Sebarang pertayaaan boleh hubungi kami, 
Any question please contact us,

E-mail: shanusi_alsharee@yahoo.com
HpNo: 019-6920509






Get FREE WIfi RM 160


LATEST ARRIVAL IN THE MARKET!!!!
HIGHEST SIGNAL RANGE!!!48DBI ANTENNA!
WIFI SPEED SUPPORT UP-TO 150Mbs



SPECIAL PRICE!!!!! RM160 ONLY.... FREE SHIPPING TO PENISULAR MALAYSIA!!!!!!





KENAPA PERLU MENGGUNAKAN WIFI BOOSTER?
Wifi Booster dapat menguatkan lagi signal wifi yang diterima disekeliling kita. Selain daripada itu, penggunaan wifi booster ini dapat mengesan signal wifi yang jauh jika dibandingkan penggunaan wifi receiver daripada laptop biasa.

Bagi tujuan untuk memudahkan pencarian password, penggunaan wifi booster adalah amat berguna dan dalam masa yang sama mempercepatkan lagi proses mencari password.

KALAU ANDA RASA WIFI ADAPTER SINMAX 800WG KUAT ,, WIFI SIGNAL KING 18TN LAGI HEBAT POWER... 




]LAGI BESAR !!! LAGI BERKUASA!!!SINMAX 36DBI SIGNAL KING 48DBI 



SUPPORT ALL THE OPERATING SYSTEMS.. WINDOWS,MAC AND LINUX


Features:

Industrial Standard, stable & durable 48dBi directional high gain antenna Range over 3 with stable connection 2000mW High Power output Ralink 3070 chipset IEEE 802.11 B/G/N (up to 150Mbps)Compatible with BackTrack 6/7 (beini)

Specification
Chipset: Ralink 3070
- Antenna: 48dbi
- Output Power: 24dbm(OFDM),32dbm(CCK)
- Frequency Range: 2.4GHz (ISM Band)
- Host Interface: Mini USB



PACKAGE!!!
English beini bt 5 dan bt 6 software and User Guide(malay/english) will be provided in package

NOTE:
BackTrack learning kits is for education purpose. Full guide will be given. It is illegal to crack others wifi. This just for your own education purpose for better understand on your own wifi security.

Monday, July 16, 2012

Harga Setiap ITEM

Kepada semua pelanggan kami, harga setiap ITEM semestinya leh discount jika pembelian dalam kuantiti banyak TQ

Sunday, July 8, 2012

Tempahan Customer


 






Alhamdulilah dapat siapkan order costomer malam td 100 unit wovan beg, jam 3 pagi still ni production mode..lastly dapat siapkan jugak..tiba-tiba jer anak sulong saya bangun bukan main raijin dia nk susun wovan beg tu tq syakir n ibu :-)

anda pn dapat buat bisness ni secara part time..apa lagi jom beli set silkscreen:-)

Thursday, July 5, 2012

Kelas asas cetak Baju (Teknik Silkscreen)





JADUAL.
08:30 pendaftaran
09;00 Kelas Teori(alatan asas)
09:30 - 1.00 Kelas Praktikal(Buat blog sampai jadi)

ITEM YANG DIBERI
-Set asas silk screen (Photo ilmution+ sentitiser,kain merh900,
R.dye(puteh)0.5 kg, sekuji 5 inci )
- 1 Blok kosong
- Sijil Penyertaan
- Sehelai T-Shirt kosong (untuk praktikal)

PERCUMA
- Cara membuat plug hadiah (akan diajar)

YURAN
- hanya RM350 sahaja (Jika datang berkumpulan lebih dari 4orang RM 280 sahaja)

TARIKH 30HB SETIAP BULAN
-Peserta terhad untuk 8 orang sahaja.
-Lokasi Kota Bharu(rumah saya)

Tak rugi belajar ilmu ini, boleh buat untuk macam-macam benda. Atas kretiviti
anda.terbaik dari ladang.


Berminat?? Hubungi saya sekarang untuk tempahan 019-6920509 tempat TERHAD 
Kelas akan di buka kembali pada 1 Januari 2013 Harap Maklum(Kami pindah lokasi)..

Tuesday, July 3, 2012

Berminat membeli barangan cetak baju #CETAKBAJUSENDIRI #BUATDUIT Seperti ini? Daftar & login di portal rasmi kami ...