Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Monday, May 14, 2012

Cara menggunanakan blok yang dah siap


Video 1
video


Video 2
(JOM tengok berapa helai dia dapat siapkan dalam masa 3 minit??
harga sehelai dlm RM 18-20 sehelai huhu terbaik..)

video

Persedian SEBELUM dye baju.
1. Sediakan kertas keras atau plyawood untuk alas baju (penting bagi memastikan baju rata dan aligment tak lari)
2. Sediakan table glue (gam yang di sapu ke  kertas  keras atau plyawood gam tersebut akan pegang baju supaya berada pada kedudukan asal, penting untuk sapuan kali kedua dan seterusnya)



Persedian SEMASA dye baju.
1. Alas baju dengan kertas keras atau plyawood
2.Masukan dye keatas blok, lepas itu ratakan menggunakan sekuji..pastikan sapuan dye adalah rata dan kemas..
3. jika sapuan anda tidak tebal, dan ingin membuat sapuan kali kedua, sila keringkan baju menggunakan hair dryer/kipas angin/ jemur dibawah sinaran matahari. lepas itu boleh sambung untuk sapuan kali kedua..(tp kena pandai-pandai lah letak blog tu..takut dia lari making..)


Persedian SELEPAS dye baju.
1. simpan lebihan dye kedalam botol (boleh guna lagi lepas ni).
2.Cuci blok anda dengan air bersih, dan menggunakan sabun (boleh sental pelahan-lahan menggunakan span, cuci sebelum dye kering untuk mengelakan blok anda tersumbat, kalau rajin cuci blok anda boleh guna sampai bila-bila)


Nota:
percetakan baju ni memang seronok apabila kita tengok hasilnya. tp seperti biasa anda tidah akan terus expert, kena belajar melalui pengalaman, contohnya cara sapuan , penggunaan sekuji(penyapu dye), jenis baju @ kain  yang sesuai dan sebagainya.

"Setiap kejayaan terbit dari sebuah kegagalan"
Saya boleh buat..saya yakin ANDA Juga BOLEH..yang penting minat jer.. so apa lagi kawan-kawan jom la try..

TQ pada kawan-kawan kita yang bagi cadangan info..


2 comments:

  1. Salam bro...lampu uv tu jenis ape ye...saye tanye kedai macam2 jenis lampu uv plak ade..jenis bunuh kuman la jenis untuk medicine la...dan lain2..kalau bro tau bleh bg tau x ape jenis lampu uv tu? Trima kasih :)

    ReplyDelete
  2. Salam, lampu yg kt rumah tu pn dh ada sinar UV n boleh guna TQ

    ReplyDelete

Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"