Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Friday, January 23, 2015

Zam Zarina Muhammed - Block Siap exposed + Rubber Dye (Paka Terengganu)



Tip pengunaan block, sila cucu @ rendam dalam air jika  tidak guna terlalu lama @ keadaan berangin @ panas bagi mengelakan blok anda cepat tersumbat..

ingin membuat tempahan blok sebegini? boleh buat tempahan di portal rasmi kami di

Tuesday, January 13, 2015

T-Dye Stater Kits - new arrival








Video toturial



T-Dye Set A

T-Dye Set B

T-Dye Set C

Item on stock new arrival... Berminat???
sila register dan buat pembelian di portal rasmi www.cetakbaju2u.biz

Sunday, January 4, 2015

Urus niaga 2015 kini dibuka secara rasmi..


Selamat tahun baru.. azam baru..


Setiap semakan harga @ pembelian barangan cetak baju sendiri sila lawati portal rasmi kami
www.cetakbaju2u.biz

Friday, December 19, 2014

Tips Mengemudi Melewati Banjir


Tips Mengemudi Melewati Banjir
-
Tentunya dapat menjadi pengalaman yang menyebalkan jika suatu saat Anda dan mobil Anda terjebak banjir dan tiba–tiba mogok! Oleh karena itu, pada saat melintasi genangan air yang cukup tinggi, Anda perlu lebih waspada dan menerapkan gaya mengemudi yang jitu dan ekstra hati–hati. Silakan ikuti tip-tip berikut agar Anda tidak menemukan situasi yang fatal saat mengemudi melewati banjir.    
  • Matikan AC. Saat melintasi banjir, sebaiknya AC tidak dinyalakan untuk mengurangi beban kinerja mesin dan mencegah terjadinya korsleting pada sistem kelistrikan mobil. Namun, setelah melewati genangan air yang tinggi, AC dapat dinyalakan kembali. Apabila saat menyalakannya kembali Anda mendengar suara decit dari V-belt yang terciprat air, jangan khawatir. Karena dalam hitungan detik suara tersebut akan hilang.   
  • Lakukan setengah kopling dan gigi terendah.  Untuk mencegah agar mesin tidak mati, pada transmisi manual tahan setengah kopling dan besarkan gas mobil hingga 2.500 rpm. Aksi tersebut dapat meminimalkan air yang masuk ke dalam mesin melalui knalpot atau lubang filter udara. Sedangkan bagi yang menggunakan transmisi otomatis, kemudikan mobil pada gigi terendah –pada “1” atau “L”– untuk menstabilkan putaran mesin.   
  • Hindari genangan air terlalu tinggi.  Sebaiknya pada saat melintasi banjir posisikan mobil sedikit ke tengah jalan, karena genangan air di bagian tersebut biasanya adalah yang paling rendah. Mengingat di sebelah kiri dan kanan jalan biasanya terdapat saluran air di mana genangannya cukup tinggi. Namun, jika tinggi air sudah hampir setengah dari mobil Anda, langsung hindari jalan tersebut untuk menghindari terjadinya mogok atau kerusakan fatal pada kendaraan Anda.   
  • Lakukan pengereman.  Jika mobil sudah melintasi genangan air, permukaan piringan dan kanvas rem menjadi basah sehingga dapat mengurangi jarak pengereman pada mobil Anda. Untuk mengeringkan permukaan di sekitar rem dan mengembalikan kinerja rem, lakukan pengereman sekitar dua hingga tiga kali secara halus. Demi keamanan Anda, hal ini perlu Anda lakukan untuk memastikan bahwa rem mobil Anda tetap berfungsi dengan baik. .    
  • Hilangkan bau apek.  Jika air masuk ke dalam mobil pada saat melintasi banjir, ini tentunya harus dikeringkan segera agar tidak menimbulkan bau apek, selain juga  untuk mencegah kerusakan pada beberepa komponen di mobil Anda. Jika Anda tidak sempat untuk melakukannya sendiri, bawalah ke salon mobil favorit Anda.
  • Cuci kolong.  Sebaiknya setelah melewati genangan air, semprotkan hingga bersih bagian bawah mobil Anda untuk mencegah terjadinya karat. Air hujan cenderung memiliki tingkat oksidasi yang  tinggi dan dapat merusak

Sumber Dari 
http://www.menshealth.co.id/kesehatan/antar.kita/tips.mengemudi.melewati.banjir/004/004/18

Monday, December 1, 2014

Panduan Permohonan Baru BR1M 4.0 2015

Visit ebr1m website ebr1m.hasil.gov.my and click on ‘Permohonan Baru’. You shall find that link on the menu bar.

- If your IC is not valid, you have to bring your IC together with your partner and ‘tanggung’ if any to visit LDHN.
- If a dialog box pop-up showing permohonan telah wujud that’s mean you are an existing BR1M applicant. You need no to proceed to fill this form. You should update (kemaskini) your info.
Bank account is the most important field in this step. Also give your latest and reachable address. You can ignore fields that without the * symbol. Those are not mandatory information.
Fill ‘0’ if you have no income yet. If your marriage record is available to JPN, you can just click on the drop down menu and pick the right option; else you have to key in the detail manually. It’s a must to fill in your spouse IC , name and income if you are married.
Fill in the info for Skim Khairat  Kematian, previously known as i-BR1M. Every BR1M receiver qualified automatically to enjoy this benefit.
Next enter the verification code and click ‘send’.
Lastly check the agreement checkbox confirming you’re giving the correct details. There will be confirmation popup in the end. Then you’ll see all the fields became non-editable. Please check twice before you submit, you may have to change it manually in LDHN if you send the wrong data. Contact hasil if you have any question or doubt.
Inform your friends or relatives to register quickly before 31 December 2014. Unlike last year, permohonan for BR1M online 2015 only open for a month.
Regarding the BR1M payment date
It will be paid three times a year for households recipients and one time for individuals recipients. For individuals with income below RM2000, RM350 will be paid starting January 28, 2015.
For households with a monthly income of RM3,000 and below, the first payment RM300 will be on 28 Jan, RM300  on 28 May and RM350 on 28 September 2015.
For households with a monthly income of RM3001 to RM4000, the first payment is RM200 on Jan 28, RM200 on 28 May and RM350 on 28 September 2015.
Please help to share this post to benefit more people, thank you!
sumberdari : http://bantuanrakyat1malaysia.com/2014/11/30/panduan-permohonan-baru-br1m-4-0-2015/

Thursday, September 25, 2014

GLOW IN DARK RUBBER DYE - NEW ITEM (HOT SALE)

Glow in dark, pantulan cahaya dalam gelap, cara mnggunakanya, sapu rubber 200 sebagai based, kemudian sapu campuran serbuk Glow powder & GS paste, menggunakan blok yang sama, baju anda kini akan memantulkan warna hijau didalam gelap. Baju yang di buat memggunakan kaedah ini dikategorikan kelas A, harga boleh cecah rm100 sehelai, bergantung kepada design anda. #campur mengikut keperluan, ini kerana campuran yang sudah di campur tidak boleh di simpan dalam tempoh yang lama.PEMBELIAN SILA BUAT DI PORTAL KAMI WWW.CETAKBAJU2U.BIZ
Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"