Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Monday, December 1, 2014

Panduan Permohonan Baru BR1M 4.0 2015

Visit ebr1m website ebr1m.hasil.gov.my and click on ‘Permohonan Baru’. You shall find that link on the menu bar.

- If your IC is not valid, you have to bring your IC together with your partner and ‘tanggung’ if any to visit LDHN.
- If a dialog box pop-up showing permohonan telah wujud that’s mean you are an existing BR1M applicant. You need no to proceed to fill this form. You should update (kemaskini) your info.
Bank account is the most important field in this step. Also give your latest and reachable address. You can ignore fields that without the * symbol. Those are not mandatory information.
Fill ‘0’ if you have no income yet. If your marriage record is available to JPN, you can just click on the drop down menu and pick the right option; else you have to key in the detail manually. It’s a must to fill in your spouse IC , name and income if you are married.
Fill in the info for Skim Khairat  Kematian, previously known as i-BR1M. Every BR1M receiver qualified automatically to enjoy this benefit.
Next enter the verification code and click ‘send’.
Lastly check the agreement checkbox confirming you’re giving the correct details. There will be confirmation popup in the end. Then you’ll see all the fields became non-editable. Please check twice before you submit, you may have to change it manually in LDHN if you send the wrong data. Contact hasil if you have any question or doubt.
Inform your friends or relatives to register quickly before 31 December 2014. Unlike last year, permohonan for BR1M online 2015 only open for a month.
Regarding the BR1M payment date
It will be paid three times a year for households recipients and one time for individuals recipients. For individuals with income below RM2000, RM350 will be paid starting January 28, 2015.
For households with a monthly income of RM3,000 and below, the first payment RM300 will be on 28 Jan, RM300  on 28 May and RM350 on 28 September 2015.
For households with a monthly income of RM3001 to RM4000, the first payment is RM200 on Jan 28, RM200 on 28 May and RM350 on 28 September 2015.
Please help to share this post to benefit more people, thank you!
sumberdari : http://bantuanrakyat1malaysia.com/2014/11/30/panduan-permohonan-baru-br1m-4-0-2015/

Thursday, September 25, 2014

GLOW IN DARK RUBBER DYE - NEW ITEM (HOT SALE)

Glow in dark, pantulan cahaya dalam gelap, cara mnggunakanya, sapu rubber 200 sebagai based, kemudian sapu campuran serbuk Glow powder & GS paste, menggunakan blok yang sama, baju anda kini akan memantulkan warna hijau didalam gelap. Baju yang di buat memggunakan kaedah ini dikategorikan kelas A, harga boleh cecah rm100 sehelai, bergantung kepada design anda. #campur mengikut keperluan, ini kerana campuran yang sudah di campur tidak boleh di simpan dalam tempoh yang lama.PEMBELIAN SILA BUAT DI PORTAL KAMI WWW.CETAKBAJU2U.BIZ

Tuesday, July 22, 2014

Manual Silkscreen “Teknik Stensil”



www. cetakbaju2u.biz#Selamat menceburi bidang silkscreen dari kami cetakbaju2u.biz
Silkscreen Teknik Stensil


Langkah Perrtama,Sediakan image anda di kertas stiker (Print pada stiker) Kemudian sediakan block
Gunting kain mesh mengikut size kertas stiker (sebaik-baiknya biar lebih besar 2inci bagi setiap sedut.. 
ini kerana bagi memberi ruang ketika anda ingin menyapu dye kelak).

Langkah kedua, gunting kertas stiker anda untuk mendaptkan image yang di inginkan dan tampal ke 
blok yang telah di pasang kain mesh. Di tepi blok sila tampal tape(soletip) untuk mengelakan terkena 
dye ketika sapuan nanti (pastikan anda menutup bahagian yang tidak diperlukan, sila ambil masa sedikit 
untuk prosess ini bagi mendapatkan hasil yang terbaik).#Selamat menceburi bidang silkscreen dari kami cetakbaju2u.biz


Langkah ketiga, anda boleh menyambung prosess untuk menyapu dye seperti biasa ke baju.

Nota: 
Teknik stensil ini sesuai untuk beginner, dan penggunaan pada image yang besar, sebagai contoh 
nombor jersi, nama dan lain-lain. Untuk pengguaan image yang kompleks, kami sarankan penggunaan 
photo imultion. 
Anda boleh membuat pembelian barangan silkscreen di portal rasmi kami www.cetakbaju2u.biz

Monday, July 21, 2014

SINGLE PLATE PRINTING (SE) LIMITED EDITION MEJA SILKSCREEN










SINGLE PLATE PRINTING UNTUK DI JUAL, ITEM TERHAD.. SIAPA CEPAT DIA DAPAT
ITEM DALAM SET INI:
  • SINGLE PLATE PRINTING+ BUTTERFLY CLAMP
  • A3 FRAME FIT MESH
BOLEH SMS (019-6920509) UNTUK PERTAYAAN @ TEMPAHAN, ITEM TERFHAD.. SIAPA CEPAT DIA  DAPAT.. POSTAGE KESELURUH MALAYSIA, SABAH SARAWAK & BRUNAI.

PEMBELIAN BARANGAN LAIN SILA LAWATI PORTAL RASMI KAMI DI WWW.CETAKBAJU2U.BIZ


Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"