Saya juga bergelar graduan,
Zaman sekarang ini, amat susah nak cari kerja..Jika ada segulung jazah belum tentu kita boleh dapat kerja, Rasa bersyukur and happy sangat bila dah dapat kerja, Tapi timbul pula masalah lain iaitu pendapantan/gaji mesti jer rasa tak cukup bila tiba hujung bulan.. akhirnya anda berhasrat untuk mencari kerja part time..so ini lah peluang anda mudah dan flexsible.. kedai?? boleh operate kat tepi dapur jer hehe..cuba sekarang...kalau tak anda yang akan rugi..kenapa perlu pilih bidang cetakan?? kerana keuntungan dari 30%,60% & 100%.. tak percaya boleh tgk kat Ac Pecah Rahsia ni pengalaman saya sendiri.. korang leh cuba..usha berterusan + keyakinan + doa = kejayaan. Mulakan langkah pertama anda dengan membeli SET ASAS SILKSCREEN kami.

Tuesday, July 22, 2014

Manual Silkscreen “Teknik Stensil”



www. cetakbaju2u.biz#Selamat menceburi bidang silkscreen dari kami cetakbaju2u.biz
Silkscreen Teknik Stensil


Langkah Perrtama,Sediakan image anda di kertas stiker (Print pada stiker) Kemudian sediakan block
Gunting kain mesh mengikut size kertas stiker (sebaik-baiknya biar lebih besar 2inci bagi setiap sedut.. 
ini kerana bagi memberi ruang ketika anda ingin menyapu dye kelak).

Langkah kedua, gunting kertas stiker anda untuk mendaptkan image yang di inginkan dan tampal ke 
blok yang telah di pasang kain mesh. Di tepi blok sila tampal tape(soletip) untuk mengelakan terkena 
dye ketika sapuan nanti (pastikan anda menutup bahagian yang tidak diperlukan, sila ambil masa sedikit 
untuk prosess ini bagi mendapatkan hasil yang terbaik).#Selamat menceburi bidang silkscreen dari kami cetakbaju2u.biz


Langkah ketiga, anda boleh menyambung prosess untuk menyapu dye seperti biasa ke baju.

Nota: 
Teknik stensil ini sesuai untuk beginner, dan penggunaan pada image yang besar, sebagai contoh 
nombor jersi, nama dan lain-lain. Untuk pengguaan image yang kompleks, kami sarankan penggunaan 
photo imultion. 
Anda boleh membuat pembelian barangan silkscreen di portal rasmi kami www.cetakbaju2u.biz

Monday, July 21, 2014

SINGLE PLATE PRINTING (SE) LIMITED EDITION MEJA SILKSCREEN










SINGLE PLATE PRINTING UNTUK DI JUAL, ITEM TERHAD.. SIAPA CEPAT DIA DAPAT
ITEM DALAM SET INI:
  • SINGLE PLATE PRINTING+ BUTTERFLY CLAMP
  • A3 FRAME FIT MESH
BOLEH SMS (019-6920509) UNTUK PERTAYAAN @ TEMPAHAN, ITEM TERFHAD.. SIAPA CEPAT DIA  DAPAT.. POSTAGE KESELURUH MALAYSIA, SABAH SARAWAK & BRUNAI.

PEMBELIAN BARANGAN LAIN SILA LAWATI PORTAL RASMI KAMI DI WWW.CETAKBAJU2U.BIZ


Pembekal alatan cetakbaju sendiri berserta CD Manual | Menerima tempahan cetak baju | Kursus Asas Cetak Baju Sendiri

Sila lawati portal kami untuk sebarang semakan harga, senarai barangan, Order & Pembayaran www.cetakbaju2u.biz
hotline:- 019-6920509

TAHNIAH!!!

Kerana anda berusaha untuk mengetahui satu teknik cetakan yang amat menarik lagi menguntungkan iaitu teknik cetakan 'silkscreen' untuk t-shirt.Teknik ini juga dikenali sebagai teknik cetak ajaib kerana tanpa menggunakan mesin atau sebarang peralatan canggih anda masih mampu serta berpeluang mencetak gambar-gambar menarik yang anda hasilkan sendiri dan tidak terdapat di mana-mana kedai.Kini anda berpeluang merialisasikan lukisan dan gambaran anda sendiri di atas t-shirt, seluar, tuala, beg, topi dan apa sahaja yang anda inginkan.wow!! Sungguh mengagumkan dan kini anda sudah tentunya tidak sabar untuk mempelajarinya.

"All item copyright by cetakbaju2u.blogspot.com"